// //

Streets of the World

Streets of the World is een project van de Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs. Hij reisde de afgelopen 7 jaar de hele wereld rond om in iedere hoofdstad ter wereld een foto te maken van het straatleven anno nu. Het resultaat van die reis is Streets of the World, een project dat niet alleen bijzonder is vanwege haar omvang, maar ook vanwege de positieve blik van de fotograaf en zijn warme belangstelling voor mensen.

Met zijn 195 straatfoto’s uit 195 landen wil Swolfs een positief beeld geven van de wereld. Een beeld dat weliswaar heel anders is dan de grimmige taferelen waar we in de media mee worden geconfronteerd, maar dat volgens hem minstens zo reëel is.

 

Photo Museum

Het is nu de tijd om het verhaal te delen mét de wereld. Streets of the World opent daarvoor speciaal een museum in Zaandam waar alle 195 foto’s op levensgroot formaat te bewonderen zijn. Onder de rook van Amsterdam ligt het geschiedenisrijke Hembrugterrein, een mysterieuze plek die ruim honderd jaar verboden terrein is geweest voor publiek. Daar is de oude monumentale opslagplaats ‘Magazijn De Dood’ is omgetoverd tot een 3800m2 tellende expositieruimte. Met haar drie verdiepingen, verschillende trappengangen en aparte ruimtes voelt een bezoek aan als een ware ontdekkingsreis.

 

Je kan een adembenemende reis maken langs de verschillende continenten en hoofdsteden van de wereld om je medemens te leren kennen. De foto’s geven het gevoel alsof je zo een straat in Pyongyang, een haventje in Togo of een park in Tegucigalpa kunt instappen.

 

Maak een wereldreis!

Maak ook van de reis náár het museum een avontuur en kom met de boot, de fiets of de pont naar het Hembrugterrein! Vaar in een half uurtje met de Zaanveer van Amsterdam Centraal naar het terrein. Tip: met een combi-ticket voor de boot en het museum vaar je na het museumbezoek gratis door naar de Zaanse Schans. Of kom op de fiets en leg de Industrial Route af via het rauwe Westelijk Havengebied of via het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. Zin in een cultureel én sportief dagje? Fiets door naar de Zaanse Schans!

 

Inspiratie nodig? Check hier onze routekaart.

 

Openingstijden Streets of the World Photo Museum

16 juni t/m 30 september

Van woensdag t/m zondag van 10.00 uur t/m 18.00 uur

Tickets zijn te verkrijgen via www.streetsoftheworld.com.

 

Koop een ticket

Je kunt je ticket kopen via streetsoftheworld.com of direct in het museum.

Entreeprijzen variëren van €6,50 (kortingen met CJP, BGL, kinderen 5 t/m 11 jr, 65+) tot €10,- (online) en €11,- (aan de deur). Kom je met de boot? Koop voordelig een combi-ticket en vaar hiermee gratis door naar de Zaanse Schans.

Cuba_Havanna_AM_75_111208

 

 

X