HEMbrug is een oude munitiefabriek in ontwikkeling tot leef- en werkgebied voor creatieve en innovatieve ondernemers. Creatief zijn gaat op het Hembrugterrein verder dan ateliers en ontwerpers. Het Hembrugterrein biedt graag ruimte aan ondernemers die zich willen onderscheiden door een duurzaam en innovatief proces, die van de gebaande paden durven af te wijken en de ruimte zoeken om verder te kunnen ontwikkelen.

Het terrein biedt kansen voor pioniers en ondernemers die zelf de handen uit te mouwen willen steken. Er is creatieve ruimte om te ondernemen en te groeien, om kansen te zien en te benutten. Benieuwd wie zich al op het Hembrugterrein heeft gevestigd kijk dan op de ondernemerspagina.

Het Hembrugterrein is uniek in Nederland. Het terrein ligt op de grens tussen Amsterdam en Zaandam. Het complex heeft grote oude fabriekshallen maar ook kleinere bijzondere gebouwen. De gebouwen staan in een groene omgeving en het terrein ligt aan het water van Noordzeekanaal en de Zaan. Naast bedrijfsruimte is er op het Hembrugterrein ook ruimte voor evenementen en festivals.

Het Rijksvastgoedbedrijf is de eigenaar van het Hembrugterrein en daarmee eindverantwoordelijk voor de herontwikkeling en exploitatie. Het Projectbureau HEMbrug van het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor de casco-renovatie, verhuur en verkoop van de gebouwen. Welke werkzaamheden onder de casco-renovatie vallen, lees je hier.

Meer informatie over de ontwikkeling van het terrein vind je hier.