// //

Opening Zaans Film Festival

By 28 oktober 2019juli 27th, 2021Geen categorie

Opening van een bomvol filmweekend, Zaans Film Festival 2019 Donderdag 21 november opent de tweede editie van het Zaans Film Festival in de HEMbrug Market. De opening is gratis te bezoeken.

Naast het programma in de HEMbrug Market zijn er ook activiteiten bij BIND en in het Musem of Humanity. Bij BIND draait de korte animatiefilm At First Sight van Sjaak Rood, over een bijna botsing tussen twee auto’s. Eén van de twee zal moeten wijken voor de ander, maar beiden zijn te koppig om aan de kant te gaan. In het Museum of Humanity draait de korte film Ellis, met Robert De Niro als migrant wordt het verhaal vertelt van de miljoenen migranten die begin vorige eeuw via Ellis Island naar de VS probeerden te reizen.

Het programma in de HEMbrug Market opent om 19:00 met een voordracht van Ellis van Atten waarna Raymi Sambo het openingswoord neemt. Rilles Fraay en Caggie Gulum geven een voorproefje van hun dansproductie Dance Your Life. In een decor van spectaculaire videovisuals worden jonge dansers uitgedaagd om hun dromen zichtbaar te maken.
Het Zaans Film Festival promoot Zaanse muzikanten en een opening is niet compleet zonder een fantastische band. Sabali maakt heerlijke dansbare wereldmuziek.

Als sneak preview draaien er een aantal korte films. De documentaire Unfinished Revolution van Zaanse maker Loretta van der Horst, De Droom, een documentaire van Stephan Timman en deel 1 van de serie Streetkings in jail van Edward van Gils.

 

X