// //

Museum Of Humanity opent zijn deuren op zaterdag 23 maart 2019

By 28 januari 2019juli 27th, 2021Event, Galleries & Musea, Nieuws

De eerste nieuwsbrief van 2019 en met groot nieuws. Vandaag maken we bekend dat het Museum of Humanity op zaterdag 23 maart 2019 zijn deuren in ‘Gebouw 155’ opent. Op naar een mooie, waardige opening! Grand opening zaterdag 23 maart

Op 23 maart is het dan zover en opent Museum of Humaniuty zijn deuren in ‘Gebouw 155’. We zijn ontzettend trots, blij en dankbaar voor de samenwerking met Hembrug B.V., waardoor dit mogelijk is. Vanaf zaterdag 23 maart zal het museum wekelijks op vrijdagen, zaterdagen en zondagen open zijn. Daarnaast worden er maandelijks evenementen georganiseerd. De exacte tijden en het programma voor de opening volgen, maar zet zaterdagmiddag 23 maart alvast in de agenda!

opening

Hartverwarmende inzet voor Museum of Humanity
Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten om het Museum of Humanity te realiseren. De afgelopen weken is er keihard gewerkt om het pand op te ruimen, onderdelen te repareren en het pand zo stap voor stap klaar te maken voor de inrichting. Ook de komende weken wordt er tot en met de opening door tientallen vrijwilligers een steentje bijgedragen. Wil jij ook meehelpen? Laat het weten door ons een mail te sturen via deze link. Wij nemen dan contact met je op over de benodigde hulp en de dagen waarop we met vrijwilligers aan de slag gaan in het gebouw.

Meesterwerk ‘in the picture’

Het verhaal van Foli, door International Justice Mission NL

Dit keer niet een geportretteerde van Ruben, maar een meesterwerk uit Ghana; het land waar Ruben vandaag naar toe reist. Het land van meesterwerken. Het land van Kofi Annan èn het land van Foli.

Ruben reist af naar Ghana om onder andere te fotograferen voor International Justice Mission, een mensenrechtenorganisatie die strijdt tegen moderne slavernij en mensenhandel. In Ghana kan Ruben aan de slag voor IJM èn ook voor Museum of Humanity. Zo wordt Ghana het volgende land dat wordt toegevoegd aan de ‘Museum of Humanity-collectie’.Foli is één van de jongeren die door IJM is bevrijdt. In 2015 werd hij van het Voltameer gehaald waar hij gedwongen moest werken in de visserij. We zetten het verhaal van Foli graag in the picture. Omdat hij staat voor al die duizenden meesterwerken die op het Voltameer en andere plekken op de wereld wachten op bevrijding, maar ook omdat zijn verhaal ook het verhaal is van de meesterwerken van IJM en lokale overheden die strijden tegen moderne slavernij. Met recht een meesterwerk om ‘in the picture’ te zetten. 

Help mee!
Wil jij meehelpen om het Museum of Humanity te realiseren? Naast de inzet van vrijwilligers hebben we middelen nodig om de portretten af te kunnen drukken en het museum vanaf 23 maart draaiende te kunnen houden. Je kan Museum of Humanity steunen door het boek ‘Crown of Creation’ te kopen of door een donatie te doen. Museum of Humanity is een culturele algemeen nut beogende instelling. Als donateur heb je een extra belastingvoordeel. Lees meer op de site van de belastingdienst.

KOOP HET BOEK
GEEF EEN GIFT

X