// //

Waar veel evenementen deze nazomer last hebben van het onvoorspelbare weer, hebben eventorganisatoren bij Taets Art & Event Park weinig te klagen. De evenementenlocatie op het Hembrugterrein beschikt over zó veel locaties en mogelijkheden voor zowel goed- als slechtweerscenario’s, dat er geen events in de problemen zijn gekomen. Een mooi voorbeeld is het feest ter ere van het honderdjarig bestaan van een groot bedrijf, dat begin september op het evenemententerrein van de locatie plaatsvond: een waanzinnig feest voor 5000 medewerkers in festivalsfeer, à la De Parade!

Zomerfestival

Voor het honderdjarig bestaan pakte de opdrachtgever flink uit. Taets Art & Event Park werd ingericht met meer dan dertig foodtrucks, kraampjes, stands en barretjes, diverse attracties en entertainment. Voor wie het reizende zomerfestival De Parade weleens heeft bezocht is het een feest van herkenning: de karakteristieke ‘Fontijnbar’ als blikvanger midden op het terrein, maar ook de zweefmolen en de silent disco kwamen terug. Als slotstuk op het programma stond een spetterend optreden van rockband Kensington, in de daarvoor volledig opgebouwde Black Box.

Drie scenario’s

De weersvoorspellingen waren gemengd, van tevoren. Een drupje regen, een straaltje zonneschijn, met niet erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Wat te doen met je zomerse festival voor 5000 man, met tientallen stands en foodtrucks – zeker na alle berichten over events elders in het land die werden afgeblazen? Taets Art & Event Park heeft met vijf binnenlocaties en drie buitenlocaties opties genoeg, en maakte drie scenario’s die ze last minute in werking kon stellen zodat het event hoe dan ook door kon gaan.

Bosrijk terrein, industriële panden

Scenario 1: mooi weer, dus alles vindt volledig plaats in de buitenlucht op het groene, bosrijke terrein tussen de oude industriële panden. Scenario 2: slecht weer, dus het hele festival inclusief tenten, bars en foodtrucks verhuist naar binnen, verspreid over de verschillende bijzondere locaties op het terrein. Scenario 3: het twijfelscenario, waarbij een groot deel van het buitenterrein wordt overkapt maar het event toch grotendeels buiten plaatsvindt. Het werd scenario 3.

Met de pont vanaf Centraal Station

Om 17.30 uur kwamen de 5.000 bezoekers van het event aan; een groot deel daarvan werd met de pont vanaf Amsterdam Centraal Station vervoerd naar het terrein. Per 6 personen kregen de bezoekers bij binnenkomst een fles prosecco; om samen alvast te genieten van een lekker glaasje bubbels en voor mensen die alleen kwamen om meteen wat anderen te leren kennen. De sfeer zit er meteen goed in. Na de openingsshow mag iedereen zich verspreiden over het terrein om zich te laten verrassen door de vele bars en foodstands.

Indoor

Een speciale van tentzeil gemaakte walkway bracht de bezoekers ook bij regen droog over het terrein. Langs de walkway stonden diverse stands en plekken om te zitten en te genieten van een lekker hapje en drankje. Ook binnen was een van de industriële locaties in festivalsfeer gebracht, met een bar van de plaatselijke brouwerij Hoop, voetbaltafels en een heuse karaoketent!

Spectaculaire show

Het feest werd afgesloten in de Black Box van Taets Art & Event Park, spectaculair met ledschermen, live streaming en een spetterende show van Kensington.

X