// //

Kijkdozen hebben iets magisch. Het zijn in karton verstopte wereldjes waarin je op ontdekkingsreis kan gaan. En iedere doos is ook weer anders, want de maker van een kijkdoos kan naar hartelust zijn verhalen en fantasieën kwijt. Deze fascinatie is de aanleiding geweest om bij Bind een collectief kijkdozen project te starten. Het doel is om een muur van kijkdozen te maken waarbij de bezoeker op reis kan gaan naar alle ingepakte wereldjes.

Een kijkdoos maken is ook een feest. Het formaat is overzichtelijk en het resultaat is altijd mooi. Met het duister van de winter en het licht van de feestdagen als inspiratie hebben we het thema Duister Licht gekozen. Dit mag helemaal vrij worden geïnterpreteerd maar kan een handvat bieden.

Oproep
Om deze muur van kijkdozen voor elkaar te krijgen vragen we iedereen die het leuk vindt een kijkdoos te brengen bij Bind. Het is geen specifieke kinderactiviteit, alle leeftijden zijn welkom. Het formaat is een gewone schoenendoos die aan de buitenzijde niet versierd is. Het kijkgat zit in het midden en is de grote van een 2 euro muntstuk. Aan de bovenzijde kun je uitsparingen maken waar licht doorheen valt.

 

logo bind

Bezoek website
X