De YadaYada, voorheen de Kathedraal genoemd,  is een bruisende streetfood-markt en nu ook een spannende plug & play evenementenlocatie. De exploitatie van de locatie voor events is in de handen van Taets Art & Event Park, dat op hetzelfde terrein ligt. De Black Box ligt zelfs letterlijk naast de deur. 

De YadaYada is de karakteristieke voormalige munitiefabriek direct aan het parkeerterrein, waarin Nederlands nieuwste foodmarkt is gevestigd. Het gebouw heeft rode bakstenen wanden met hoge ramen, waardoor het transparant aandoet. Oude roestige stalen constructies dienen nog als rauwe decorstukken.

Zuid-Afrikaan Paul Rutzen is initiatiefnemer van Yada Yada Market. Eerder opende hij een grote food court in Kaapstad. “Het viel ons op dat hier ook veel Nederlanders op af komen, en vanuit dit oogpunt is het idee ontstaan om het concept naar Amsterdam te brengen. Na enige tijd zoeken viel ons oog op deze locatie; groots, industrieel en aan het water. Het is perfect!” Net als de rest van het Hembrugterrein werd het gebouw met respect voor het verleden opgeknapt en herbestemd voor de nieuwe functie als streetfood-markt en evenementenlocatie.

Stoer en sfeervol                                                 

De binnenkant van het gebouw is dan ook helemaal van deze tijd: industrieel, fris en met veel daglicht dat door de lichtkoepels in de puntdaken en de grote ramen naar binnenkomt. De fabriekshal is ingericht als food court: denk Foodhallen / Markthal Rotterdam, maar dan met kunst, mode en streetfood. Bij het ene kraampje haal je Chinese dumplings, bij de ander pulled pork, frites of seafood.

De marktkraampjes met internationaal streetfood geven de stoere industriële hal een sfeervol interieur. Er staan grote steigerhouten tafels om aan te zitten, aan te drinken of om de streetbites aan te eten die je hebt gehaald bij een van de tientallen marktkramen. Zitten doen we op een bankje of op een van de hooibalen.

De YadaYada

De hal is voor evenementen gemakkelijk op te delen in twee gedeelten, met behulp van grote betonnen pilaren in het midden. De grote markthal zelf ligt dan aan de ene kant, aan de andere kant vinden we de spectaculaire Kathedraal – de plug & play evenementenruimte waaraan het gebouw zijn naam dankt. De YadaYada heeft een hoog houten puntdak met stalen draagbalken en smalle ramen, wat de ruimte een grootse uitstraling geeft.

De YadaYada is standaard voorzien van een vast podium, meubilair, techniek en een grote bar. Langs de zijwand van de hal staan de permanente kraampjes van tien foodondernemers. Als decorstukken geven die het geheel echt de vibe van een internationale streetfood-markt, maar tijdens events kunnen ze ook daadwerkelijk worden ingezet als originele cateringpunten.

Industrieel contrast

De YadaYada ligt centraal op het HEMbrugterrein en is daardoor goed te combineren met de andere locaties van Taets Art & Event Park. Bijvoorbeeld als een stoer en industrieel contrast met een congres in de strakke en moderne Black Box, of juist in combinatie met de ongepolijste Projectfabriek. Het grote tussengelegen terras kan worden ingezet voor zomerse events met een festivaltintje.

Sinds de opening van Yada Yada Market vaart er op vrijdag, zaterdag en zondag een pont van achter Amsterdam Centraal Station naar het Hembrugterrein. Deze kan bij evenementen ook worden gebruikt om bezoekers binnen twintig minuten van het station over het IJ en Noordzeekanaal naar het terrein varen.

Stoer industrieel en toch sfeervol, met de internationale vibe van een streetfood-markt, De YadaYada heeft alles in zich om deze zomer uit te groeien tot de place to be voor events.

Voor meer informatie klik hier.

TOON OP PLATTEGROND

CAPACITEIT

  • 1940 M2
  • 400-1500 personen
  • 800 personen
  • 1500 personen

FACILITEITEN

Wi-Fi

Verwarming

Sfeer- en werkverlichting

DOWNLOADS