Hembrug Museum
Het Hembrugterrein in Zaandam stond ruim honderd jaar in het teken van de nationale munitie- en wapenfabriek ‘Artillerie Inrichtingen’. De fabriek, beter bekend als ‘Hembrug’, was een van de grootste en modernste militaire complexen van Nederland. In het diepste geheim werden hier wapens en munitie gemaakt, getest en opgeslagen. Later zijn hier ook civiele producten geproduceerd, zoals draaibanken en zonnecollectoren.

Het Hembrug Museum toont de rijke historie van dit mysterieuze terrein in twee voormalige transformatorhuisjes. De presentatie is openbaar toegankelijk en dagelijks gratis te bezichtigen. Ga zelf op ontdekking en ervaar wat zich afspeelde op dit lange tijd hermetisch afgesloten terrein. Wat werd er gemaakt? Voor wie? Wie werkten hier? En waarom werd de wapenfabriek juist hier gebouwd?

Rondleidingen en groepsbezoek
Volg een rondleiding. Een gids laat de geschiedenis van Hembrug, – het hart van de Stelling van Amsterdam – tot leven komen. Meer informatie: sales@zaansmuseum.nl

Openingstijden
Het Hembrug Museum is gevestigd in twee transformatorhuisjes op Hembrug in Zaandam. Het is een openluchtpresentatie die dagelijks gratis is te bezichtigen.

Je kunt het museumbezoek combineren met een rondleiding over het terrein, van april tot november is er iedere eerste zondag van de maand een rondleiding of bekijk de mogelijkheid voor een groepsrondleiding.

Contact

Hembrug Museum
Kanonnenloods 14
1505 RX Zaandam

+31 (0)75 681 00 00
sales@zaansmuseum.nl
www.hembrugmuseum.nl

FOTO'S

Bezoek website

Openingstijden

Het Hembrug Museum is gevestigd in twee transformatorhuisjes op Hembrug in Zaandam. Het is een openluchtpresentatie die dagelijks gratis is te bezichtigen

Je kunt het museumbezoek combineren met een rondleiding over het terrein, van april tot november is er iedere eerste zondag van de maand een rondleiding of bekijk de mogelijkheid voor een groepsrondleiding.

Contact

+31 (0)75 681 00 00

www.hembrugmuseum.nl

sales@zaansmuseum.nl

Hembrug Museum
Kanonnenloods 14
1505 RX Zaandam

Routeplanner