// //

Nog 4 weken tot de ‘Grand opening’ van het Museum of Humanity

By 27 februari 2019juli 27th, 2021Galleries & Musea, Nieuws

Nog een kleine vier weken, dan gaat het museum open!
We bleken terug op een heel bijzondere reis naar Ghana – het land van Kofi Anna. Altijd al een van de meesterwerken in huis willen hebben? Dat kan vanaf nu!

De unieke en indringende collectie portretten die Ruben gemaakt heeft van mensen van over de hele wereld krijgt een eigen plek – de droom wordt waarheid. Kom dit met ons vieren tijdens de grand opening op zaterdag 23 maart 2019 vanaf 14.00 uur in gebouw 155 op het Hembrugterrein in Zaandam. Je bent van harte welkom!

Op zoek naar Kofi Annan

Begin februari was Ruben in Ghana voor een reportage voor Interntional Justice Mission (IJM) en het tijdschrift Eva. Het was een indrukwekkende ervaring om de Ghanese kindslaven op een heel andere manier in beeld te brengen dan anders. Naast het maken van de reportage was er ook tijd m op zoek te gaan naar antwoorden over de betekenis van de droom uit 2001 met Kofi Annan. Lees meer

Meesterwerk ‘in the picture’

Éen van de kinderen in het safehouse 

Wat een indringende tijd was het in Ghana. Afgelopen maand mocht Ruben daarheen, onder andere om te fotograferen voor International Justice Mission, een mensenrechtenorganisatie die strijdt tegen moderne slavernij en mensenhandel. In Ghana begeleidde IJM Ruben naar een safehouse, een huis waar kinderen die in slavernij hebben gewerkt veilig zijn en an hun herstel kunnen werken.

” In het safehouse sprak ik met de kinderen en met het team dt hen bijstaat. Uiteraard wilde ik ook (en misschien wel juist) deze kinderen waardig vast leggen. 

Vanwege hun veiligheid mochten de kinderen echter niet herkenbaar in beeld worden gebracht. 

Met veel respect en een brok in mijn keel heb ik hun kwetsbaarheid en waardigheid getracht zichtbaar te maken door ze op hun rug te fotograferen.”

X