// //

Afgelopen zondagavond 20 januari lanceerde Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs de grootste foto-expositie ter wereld  ‘Connecting Humanity’ in Dubai. Hij deed dit met grote interesse van lokale pers en media en in samenwerking met partners als Canon, Philips en HIPA (de Hamdan International Photography Award, opgericht door de kroonprins van Dubai Sheikh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum)

194 foto’s uit 194 landen
De Streets of the World foto-expositie ‘Connecting Humanity’ heeft een lengte van 1,8 kilometer en loopt over de boulevard van Dubai Creek in Al Seef, het oude centrum van Dubai. Bezoekers van de expositie bewonderen 194 foto’s uit 194 landen die een bijzonder en hedendaags inkijkje geven in culturen van over de hele wereld.

Myanmar, Yangon

Focus op verbinding
Fotograaf Jeroen Swolfs fotografeerde tijdens zijn 7 jaar durende wereldreis het straatleven anno nu in vrijwel alle hoofdsteden ter wereld. In zijn werk legt hij de nadruk op wat ons verbindt als mens en hoe veel we, ondanks onze verschillende culturen en achtergronden, wereldwijd op elkaar lijken. Zijn missie is om de mensheid dichter bij elkaar te brengen.

Connecting Humanity exposite
De ‘Connecting Humanity’ expositie in Dubai is van 20 januari tot en met 5 april 2019 vrij te bezichtigen tussen 11 uur ’s ochtends en 11 uur s’ avonds. De foto’s zijn tentoongesteld op billboards van 2 bij 3 meter en in lichtkubussen van 1,30 bij 2 meter. Jeroen Swolfs heeft verregaande plannen met zijn levenswerk Streets of the World. Dubai is de eerste officiële stop in de Streets of the World Tour, waarmee hij teruggaat naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen.

Op wereldtournee
Eerder waren de foto’s van Swolfs al te zien als pop-up exposities in de oude Carlsberg fabriek in Denemarken, een verlaten parkeergarage in de Bijlmer, de Nieuwe Kerk in Amsterdam en in zijn eigen museum op UNESCO-werelderfgoed het Hembrugterrein in Zaandam. Na de officiële lancering van de World Tour in Dubai, opent de grootste foto-expositie ter wereld op 7 maart 2019 tevens als buitenexpositie op de Zuidas in Amsterdam en gaat komende zomer door naar Londen, Brussel en Parijs.

Eigentijdse roman
Na 7 jaar reizen is het voor Swolfs nu vooral belangrijk om zijn foto’s en bijzondere reis met de wereld te delen. Hij geeft een uniek inkijkje in de totstandkoming van zijn project in zijn eigentijdse roman Streets of the World – Verhalen (€ 19,95), waarin hij alle avonturen van de afgelopen jaren levendig beschrijft. Het reisboek kwam op 8 januari uit bij Streets of the World Publishingen is uitsluitend verkrijgbaar via www.streetsoftheworld.com.

Cuba, Havana
X