// //

Marc Aijtink nieuwe directeur Artzaanstad

By 8 november 2018juli 27th, 2021Galleries & Musea, Nieuws

Bron: RTV Zaanstreek

ZAANDAM – Hij is gelijk begonnen, Marc Aijtink, de nieuwe directeur van Artzaanstad. Dit is het voormalig kunstcentrum Zaanstad, te vinden aan de Grote Hulzen op het Hembrugterrein.

Zijn belangrijkste uitdagingen zijn het versterken van de naam Artzaanstad, verdere ontwikkeling als kunstuitleen en galerie én het creëren van meer maatschappelijke relevantie.

,,Nog niet genoeg mensen in Zaanstad weten dat wij in dit fantastische industriële gebouw op het historische Hembrugterrein gevestigd zijn. Inspirerender kan een werkomgeving nauwelijks zijn. Dit moet dé plek van Zaanstad worden voor de beeldende kunst. Maar ook de plaats waar andere kunstvormen een podium krijgen”, aldus de nieuwe directeur.

Samenwerking
ArtZaanstad wil daarnaast spil zijn in het culturele veld, zowel in Zaandam als in de andere kernen van de Zaanstreek. ,,Samenwerken met culturele en andere instellingen uit de stad staan hoog op de agenda. Tenslotte willen wij onze rol als één van de pioniers op het Hembrugterrein behouden.”

Marc Aijtink heeft een brede economische expertise door zijn jarenlange ervaring als eigenaar van diverse bedrijven in de financiële sector. Zo was hij ruim zeven jaar bestuursvoorzitter van Filmtheater Hilversum, bestuurslid van museum Hilversum en bestierde hij meer dan twintig jaar een galerie in zijn loft.

Eet Smakelijk
Hij nodigt Zaankanters gelijk uit hem de hand te schudden en ontmoeten. ,,Kom dan op zaterdag 24 november naar de opening van onze nieuwe expositie Eet Smakelijk. Een heerlijke tentoonstelling met veel werk uit onze eigen collectie. Graag tot dan.”

X