// //

Events.nl: Hembrugterrein blijft cultuur, horeca en evenementen aantrekken

By 11 september 2017juli 27th, 2021Eten & Drinken, Event, Geen categorie

Dit is een doorverwijzing van het artikel op www.events.nl.

Het voormalige defensieterrein in Zaandam, beter bekend als het Hembrugterrein, trekt steeds meer ondernemers aan om zich te vestigen in een van de rauwe industriële panden. De voorheen leegstaande fabriekspanden huisvesten nu onder andere meubelmakerij Flinders, bierbrouwerij Lab 44, de gezellige foodmarket Yada Yada en grootschalige evenementenlocatie Taets Art and Event Park. De combinatie tussen het beboste gebied met het industriële Hembrugterrein maken dit tot de meest populaire en snelstgroeiende culturele kweekvijver van Noord Holland.

Taets Art and Event Park

Naast alle culturele ontwikkelingen worden er op het terrein veelvuldig evenementen georganiseerd door toonaangevende bedrijven. Afgelopen juni nog vond LINDA Festival voor de tweede keer haar thuisbasis bij Taets. Met 12.000 bezoekers in twee dagen hebben veel mensen vanuit heel Nederland kennis gemaakt wat het Hembrugterrein te bieden heeft. Ook het Zaanse Ahold pakte groots uit met een prachtig 130 jarige bestaan van Albert Heijn afgelopen juli. Afgelopen 31 augustus hield SBS6 nog haar perspresentatie in de Taets Art Gallery en het Net5 programma ‘The Bachelor’ filmde haar nieuwe seizoen in de evenemententuin dat de twee monumentale panden aan elkaar verbindt.

Ontwikkeling

Daar waar het Hembrugterrein ooit goed gecamoufleerd was en afgesloten was voor de gewone burger, vinden steeds meer mensen hun weg voor een biertje bij de brouwerij Lab 44, een vrijdagmiddagborrel bij Yada Yada of bijvoorbeeld dit weekend het 100 jarig jubileum van KPMG, wat bij Taets Art and Event Park plaatsvindt. Kortgeleden opende nog een fantastische fototentoonstelling haar deuren. Nederlands fotojournalist Jeroen Swolfs wilde alle landen van de wereld bezoeken om er een foto te maken van het straatleven anno nu. Het resultaat van die reis is Streets of the World, een project dat niet alleen bijzonder is vanwege de omvang, maar ook vanwege de intrigerende blik van de fotograaf en zijn warme belangstelling voor mensen.

Anton Corbijn

Afgelopen weekend vond Anton Corbijn voor de tweede keer zijn heil in de Project. Fabriek voor een fotoshoot met een voor ons allen geheim gehouden topmodel. Dit in opvolging van de photoshoot met U2 in ditzelfde pand een jaar of twee daarvoor.

Ontwikkeling

Al met al gebeurt er gigantisch veel op het Hembrugterrein. Naast het feit dat er genoeg te vertellen is over de geschiedenis van dit monumentale complex, is er momenteel veel gaande en zal er ook in de toekomst nog een hoop ontwikkelingen plaatsvinden.

Trots

‘Wij zijn enorm trots op het feit dat steeds meer van dit soort projecten ontpoppen, gecombineerd met steeds mooier wordende evenementen bij Taets Art and Event Park.’ Vertelt een van de ondernemers op het Hembrugterrein. ‘Juist om die reden vertellen we graag ons verhaal aan jullie en jullie lezers om een ieder te inspireren eens een bezoekje te brengen aan de talloze mogelijkheden die het terrein biedt’.

X