Het Hembrugmuseum vertelt het verhaal van de rijke geschiedenis van dit ruim drie eeuwen oude wapen- en munitiebedrijf in tijden van gespannen wereldverhoudingen op het Hembrugterrein. Het terrein was jarenlang afgesloten voor publiek en kende als onderdeel van defensie een strikt geheimhoudingsprotocol. Het om explosies op te vangen, aangeplante ‘Schokbos’ staat op kleigrond- en vormt daardoor inmiddels een voor Nederland zeldzaam, natuurlijk biotoop. Het industrieel erfgoedcomplex inclusief het monumentale groen en de bedrijfscollectie vormen in wezen gezamenlijk het Hembrugmuseum.  

Op karakteristieke wijze, anekdotisch, vol technisch interessante en pijnlijke wetenswaardigheden laten de oud-medewerkers tijdens een terreinrondleiding en museumbezoek hun ‘voormalige’ werkterrein zien. Ze laten het verhaal van het Hembrugterrein, de opmerkelijke collectie en de bedrijfscultuur van de Artillerie Inrichtingen, Eurometaal, Machinefabriek Hembrug en Defensie tot leven komen.

Rondleidingen: 

Onder begeleiding van een gids geven wij rondleidingen op het Hembrugterrein. U komt daarbij ook in gebieden die niet vrij toegankelijk zijn zoals de bunkers in het Plofbos. Wij bieden rondleidingen in verschillende vormen aan: 

– Reguliere rondleiding gericht op de bedrijfsgeschiedenis.

– Architectuurrondleiding met focus op de verschillende bouwstijlfases en het proces van herbestemming.

– Urbex Foto-expeditie voor liefhebbers van fotografie

Culturele programmering:

In de periode april t/m november organiseren wij regelmatig kleinschalige culturele activiteiten. Meer informatie hierover kunt u vinden in onze agenda op www.hembrugmuseum.nl

Groepsarrangementen:

Voor groepen stellen wij op maat gemaakte arrangementen samen. Wij werken daarbij graag samen met ondernemers op het Hembrugterrein en in de metropoolregio Amsterdam. 

Bedrijven, groepen & scholen

Educatie:

Ons educatieve programma richt zich op de vakken geschiedenis, maatschappijleer en techniek. Daarbij willen we ook belangstelling kweken voor industrieel erfgoed in het algemeen en historische bewustwording van de eigen regio in het bijzonder.

Deel dit evenement

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

FOTO'S

Bezoek website

Openingstijden

Iedere laatste zondag van de maand tussen 1 april en 30 november van 11.00 tot 17.00 uur.

Tijdens evenementen op het Hembrugterrein.

Op verzoek met een groep vanaf 10 personen. Meer informatie over groepsbezoek

Contact

+31 (0)6 336 38 424

http://www.hembrugmuseum.nl/

info@hembrugmuseum.nl

Stichting Hembrugmuseum
Hemkade 7
1506 PR Zaandam.

Routeplanner