Coco Conserven werkt aan een comeback van het conservenblik. In een voormalige granatenperserij die omgebouwd is tot een kleine conservenfabriek verwerken we verse ingrediënten tot smaakvolle gerechten die je lang en ongekoeld kunt bewaren. Onze droom is om de allerbeste conserven te maken, uit te groeien tot een fameus conservenhuis dat alle conserveringstechnieken tot in de puntjes beheerst, het bewaren van smaak tot kunst verheft en daarmee werkt aan de realisatie van een ‘houdbaar’ voedselsysteem.

Onze producten zijn het resultaat van een zoektocht naar goed eten dat bijdraagt aan een ‘houdbaar’ voedselsysteem. Tegen het licht van voedselverspilling, de footprint van onze verscultuur en de korte tijd die mensen hebben om te koken bieden traditionele conserveringstechnieken uitkomst. Door te conserveren omzeilen we de energie-slurpende en voedsel-verspillende vers-logistiek en komen we terecht in een wereld die minder verspilt en die kan leveren on demand.

Onze productie volgt de seizoenen. We ontwikkelen bij voorkeur receptuur met reststromen, overschotten en de minder courante delen van goed gehouden dieren. Van alle ingredienten die we gebruiken weten we hoe ze geproduceerd zijn en waar ze vandaan komen. We werken met producenten en leveranciers die kwaliteit leveren en die rekening houden met de impact van hun werkwijze op mensen, dieren en natuur. We conserveren met het idee dat bijzondere smaken zich in de loop van weken en maanden ontwikkelen en kiezen gerechten die door het conserveren nog smaakvoller worden. Zo zorgen we dat de oogst zijn waarde behoudt en dat we lekker en gezond kunnen eten – in een mum van tijd

Deel dit evenement

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on PinterestShare on Google+Share on Tumblr

Openingstijden

Op afspraak

Locatie op het terrein

Contact

061234567

www.cococonserven.nl

vera@cococonserven.nl

Gebouw 418, de voormalige Trotylperserij
Kanonnenloods 8
1505 RX Zaandam

Routeplanner